Vučić sa Valsom: Brine me destabilizacija Balkana

333

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu sa francuskim premijerom Manuelom Valsom. Vučić je istakao da je njegov najveći strah destabilizacija Balkana i da je zbog toga važna uloga Francuske u regionu i podrška evropskim integracijama Srbije.

“Francuska podržava Srbiju na evropskom putu i želi da učestvuje u vašem ekonomskom napretku”, istakao je Vals i dodao da je neophodno ojačati odnose dve zemlje, s posebnim osvrtom na ekonomsku saradnju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je rekao da je Srbiji neophodan što veći broj francuskih kompanija i da je sada pravi trenutak za ostvarenje nove ere u razvoju ekonomskih odnosa dveju zemalja, o čemu će razgovarati i sa francuskim investitorima na sastanku koji je će biti održan u Beogradu u novembru ove godine.

“Kada smo se pre dve godine prvi put sreli, Srbija nije bila ekonomski jaka. Sada jeste”, zaključio je premijer Vučić i obavestio francuskog kolegu o ekonomskim reformama, koje su u poslednje dve godine sprovedene u Srbiji.

On je istakao da više nije zabrinut za ekonomski napredak Srbije, već da je njegov najveći strah destabilizacija Balkana i da je upravo zbog toga veoma važna uloga Francuske u regionu i njena podrška evrintegracijama Srbije.

Vals je preneo želju francuskog predsednika Fransoa Olanda da u što skorije vreme poseti Srbiju, i istakao da bi to bio dobar početak nove etape u razvoju ekonomske saradnje i privlačenja što većeg broja srednjih preduzeća da investiraju u Srbiji.

izvor: N1