Vučić poručio Dodiku: Neću se miješati u izbore u BiH

Srbija se neće miješati u izborni proces u Republici Srpskoj i neće podržati nijednu stranu, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

“Ne miješam se u izbore u Republici Srpskoj”, rekao je za list “Danas” Vučić, napominjući da će Srbija poštovati narodnu volju, bez ikakve podrške bilo kojem kandidatu.

S druge strane, predsjednik RS Milorad Dodik, rekao je za beogradski list da ni ne računa na podršku Beograda.

“Vlast u Srbiji se, u tom pogledu, postavila neutralno. Uostalom, ja očekujem podršku naroda, odnosno ljudi koji glasaju. Mislim da smo uradili sve da stabilizujemo RS i da to narod cijeni”, istakao je Dodik.

“Nisam ni razmišljao o tome da pozovem nekog od predstavnika vlasti u Srbiji na događaj u predizbornoj kampanji, ali mislim da su vlasti jasno stavili do znanja da ne žele da se miješaju u izborni proces ovdje i da se apsolutno ne bi odazvali mom pozivu”, smatra Dodik.

Dodik tvrdi, navodi list, da “orijentacija neutralnosti državnog vrha Srbije po pitanju izbora u BiH nama u potpunosti odgovara”.

Upitan da li mu nedostaje ta podrška, s obzirom na neko prošlo vrijeme i izbore koji su se odvijali uz jasnu podršku srbinaksih vlasti, Dodik kaže: “Naravno, dobri odnosi sa vlastima u Srbiji su u našem velikom prioritetu”.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO