Vučić ponovo obećava! Bolji život za osam meseci…

970

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je otvarajući 15 kilometara obnovljene železničke pruge na deonici Vinarce-Đorđevo da će svi građani do kraja godine živeti bolje i da će biti povećane plate i penzije.

Vučić je obećao da će i minimalna zarada u privatnim firmama biti povećana, a da će cela Srbija biti premrežena putevima i železničkim prugama i da je to posao koji nije urađen u prethodnih 100 godina.

On je na Železničkoj stanici Leskovac rekao da će “ako treba i vikati” da bi na vreme bili završeni radovi na saobraćajnim koridorima koji se finansiraju iz međunarodnih kredita.

Na pitanje zašto bi morao da viče na izvođače radove kada je jasna procedure ako se ne poštuju ugovorene obaveze, Vučić je rekao da bi raskidanje ugovora zbog kašnjenja radova značilo produžetak roka za završetak Koridora 10 za godinu dana.

Naveo je da je posebno nezadovoljan domaćim firmama koje grade deonicu od Srpske kuće od Levosoja.

“Ja ću da vičem, oni mogu i da psuju, a ja ne mogu. Ali mogu da vršim pritisak da se radovi brže završavaju jer to znači dolazak investitora na jug Srbije”, rekao je Vučić.

Na obnovljenim deonicama Koridora 10 brzina vozova je povećana sa 50 na 120 kilometara na sat.

Modernizacijom i rekonstrukcijom dela pruge Vinarci – Đođevo u dužini od 15 kilometara završene su sve tri južne deonice Koridora 10 između Niša i Preševa, ukupne dužine 46,5 kilometara, a radovi u vrednosti 30,4 miliona dolara su finansirani iz ruskog kredita.

Preostale dve južne deonice Koridora 10 su od Bujanovca do Bukarevca u dužini 13,7 kilometara i od Vranjske Banje do Ristovca od 17,7 kilometara.