Naslovna Featured Istaknuto Vučić: Ovo je vojska svih građana! Nastavljamo infastrukturni razvoj

Vučić: Ovo je vojska svih građana! Nastavljamo infastrukturni razvoj

vucic:-ovo-je-vojska-svih-gradjana!-nastavljamo-infastrukturni-razvoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas na Pešteri nakon održavanja združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem Vojske Srbije ”Sadejstvo 2020” da je ponosan na Vojsku Srbije, koja prema njegovim rečima čuva Srbe, ali i svaku manjinu koja živi u našoj zemlji i istakao da država nikada nije gradila ovoliko puteva, jer, naglašava, “mora da pomogne narodu”.

Vučić je zahvalio svima koji su danima spremali  vežbu koja, kako je rekao, u mnogim detaljima nije mogla biti  izvedena u doba Jugoslovenske narodne armije.

”To je jedna drugačija slika Vojske, ovo je dobra vojska, vojska spremna sposobna i obučena da sačuva našu zemlju ukoliko bi bilo ko pomislio da izvrši agresiju na nju. Mi svoju Vojsku snažimo da bismo odvratili svakog agresora od napada. Niti želimo, niti nam pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe ili ulazimo u njih, ali kao što vidite čini mi se da se svako od vas i svako ko voli Srbiju danas osećao ponosnim” kazao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da  je ponosan na Vojsku Srbije, koja čuva Srbe, ali i svaku manjinu koja živi u Srbiji.

”Ovo danas što ste mogli da vidite je zasluga svih ljudi, svih građana. Bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, Vojska Srbije jednako pripada i Srbima, Bošnjacima, Mađarima, Rumunima, Slovacima, Rusinima, Hrvatima, Romima, i svima drugima. Ovo je njihova vojska, koja je pomagala kada je bilo najteže, u kovidu, koja će da čuva njhove kuće, nikada ih neće ugroziti”

On je istakao da država nikada nije gradila ovoliko puteva, jer kako je rekao “mora da pomogne narodu”.

”Obećao sam ljudima kada sam dolazio u Karajukića bunare izgradnju puta od ukupno 22 kilometra, do sada smo oko 17,5 kilometara izgradili. Ljudi su, da budem iskren, veoma zadovoljni i vide šta je to što država radi i gradi. Država nije nikada toliko puteva radila i gradila. Uradićemo sada i vodovod do Crvske, prema Boljaru, do crnogorske granice. Gledamo da pomognemo narodu, da pomognemo i subvencijama oko stoke. Moja poruka je samo jedna a to je da je ovo njihova vojska, ovo je njihova zemlja, ovo su njihova ognjišta i ne samo da neće niko da ih dira već će da ih brani ukoliko bilo ko bilo kada pomisli da ih napadne” poručio je Vučić.

On je najavio ponovni dolazak na Pešter početkom sledeće godine kada će obići  deonice puteva čija izgradnja je u toku.

”Vi znate da gradimo i put Novi Pazar – Tutin, onih 22 kilomentra, radimo i završavamo projekat Novi Pazar- Ribariće, radimo put Raška- Novi Pazar. Ono što je ipak najvažnije za sve ljude ovog kraja jeste izgradnja puta Požega- Ivanjica- Duga Poljana – Boljare, dakle autoput koji će značiti da vam je Beograd na dva sata, da vam je Sarajevo na dva i po sata” objasnio je predsednik.

Inače,  u danas održanoj združenoj taktičkoj vežbi učestvovalo  je oko 2.800 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i oko 40 vazduhoplova.

Autor: Senada Kalić

Foto: TANJUG

Exit mobile version