Vučić: Novom Pazaru potrebna velika fabrika

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Novom Pazaru potrebna velika fabrika, kapitalno intenzivna, koja će zaposliti izmedju 1.000 i 2.000 ljudi.

On je novinarima rekao da se o tome vode razgovori sa stranim investitorima, kojima uvek nude i Novi Pazar i Kraljevo, a da će o tome više reći kada bude sve dogovoreno.

“Radićemo na tome, kao što smo to uradili u Kruševcu i Nišu”, rekao je Vučić i naglasio kako će nekoga dovesti po svaku cenu, “šta god bilo i kako bilo”.

On je istakao da će Dijagnostički centar u Novom Pazaru 29. marta dobiti opremu za rano otkrivanje raka dojke, čija je vrednost tri miliona evra.

“Moj posao je bio da bolje kontrolišem državnu kasu i da obezbedim da sada možemo više da trošimo i da obezbedimo našem narodu ono što je potrebno”, rekao je Vučić.

On je podsetio da je u planu da se autoputem povežu Beograd i Čačak, ali da tu nije kraj, jer će od Čačka uslediti izgradnja autoputa preko Pešteri, dužine 107 kilometra, koji će Srbiju povezati sa Crnom Gorom.

“I to će biti spas i za Sjenicu i Novi Pazar i Ivanjicu i Arilje, što je deo Srbije koji je, rekao bih, pomalo zapostavljen i ima manje fabrika”, rekao je Vučić.

On je dodao da se razmišlja i o autoputu koji bi spojio Srbiju i BiH, odnosno autoput do Sarajeva preko Požege i Užica i dodao da bi se tako spojili i Bošnjaci iz Novog Pazara sa Sarajevom i Srbi iz Hercegovine sa Beogradom.

A.Bajrović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO