VUČIĆ NA POTEZU: Vlast u Prijepolju čeka odluku Beograda

Prijepolje – Nakon proglašenja konačnih rezultata izbora u Prijepolju sve liste vodile su pregovore o mogućem formiranju lokalne vlasti u ovoj sandžačkoj opštini. Dogovor je postignut između liste okupljene oko Srpske napredne stranke, Demokratske partije Sandžaka, Bošnjačke demokrtaske zajednice Sandžaka i Stranke demokratske akcije, a potvrda za to očekuje se od centrala ovih stranaka, ističu predstavnici.

 

Prva konstutativna sednica biće održana u zakonskom roku, a to je 15 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora u opštini Prijepolje, kazao je predsednik SO Prijepolje Vukosav Tomašević, čija je dužnost da sazove tu sednicu. Od strane Opštinske izborne komisije rezultati su objavljeni 5. maja, tako da bi konstitutivna sednica trebala biti održana do 20. u ovom mesecu. Lista koja je na proteklim izborima dobila najveće poverenje građana i čak 14 mandata jeste lista Aleksandara Vučić – Srbija pobeđuje – Ivica Dačić. Oni su do sada razgovarali sa svim potencijalnim partnerima za formiranje vlasti u Prijepolju, a dogovori su postignuti sa DPS, BDZS i SDA.
„Pozitivne signale smo dobili od BDZS, SDA i DPS, i okuliko centrale svih stranaka potvrde taj dogovor, buduću vlast će pored naše liste činiti i ove tri stranke“, kazao je predsednik OO SPS Stanko Kijanović.
Sa druge strane, iz SDP ističu da su i oni takođe razgovarali sa listom okupljenom oko SNS, te da njihovi pregovori idu u pravcu poštovanja dogovora Ljajić – Vučić.
„SDP je obavila jedan razgovor sa SNS. Smatram da bi trebalo ispoštovati volju građana jer mi smo najveća parlamentarna stranka u opštini Prijepolje. Verujem da će i lista okupljena oko SNS imati to u vidu i da će dogovor koji su postigli Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić biti ispoštovan“, istakao je predsenik OO SDP Esad Hodžić.
Ispred liste Složno za Prijepolje, koju čine DSS, SRS i stranka ZZS kažu da je njima poziv za razgovore stigao od liste okupljene oko SNS, ali da do sastanka nije došlo zbog tehničkih razloga.
Ukoliko do prve konstutativne sednice nijedna od lista ne bude imala konkretan predlog za buduću vlast, rok za formiranje vlasti jeste 60 dana od dana objavljivanja rezultata izbora, a to je 4. jul ove godine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO