Vučić: Imamo ugovoreno 6,5 miliona vakcina, problem što ih nema

BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je Srbija do sada ugovorila 6,5 miliona vakcina protiv korona virusa, ali je problem – što vakcina nema. “Problem je što vakcina nema. I kada čujete da će Brazil dobiti od Rusije veliki broj vakcina, ali – do kraja godine…”, konstatovao je predsednik Srbije za RTS. On je istakao da je milion doza iz Kine stiglo u Srbiju zahvaljujući velikom prijateljstvu sa tom zemljom.

Podsetio je da je posle jednog susreta u Minhenu, tokom Bezbedosne konferencije, koji je imao sa kineskim zvaničnikom Van Gijem, kada je ceo svet, kaže, optuživao Kinu, ali ne i Srbija, krenula podrška Kine Srbije i po pitanju korona virusa i po drugim pitanjima.

Vučić je naglasio da je Srbija jedina zemlja koja je od Kine dobila milion vakcina, a da nije učestvovala u trećoj fazi ispitivanja, iako Kina ima i veće prijatelje od Srbije.

“Za to su zaslužni građani koji su pružali podršku politici odgovornosti i ozbiljnnosti, koja je znala da je potrebno da budemo otvoreni za mnoge i da umemo da trpimo različite pritiske”, rekao je Vučić.

Dodao je da je ponosan što je više od 300.000 ljudi vakcinisano u Srbiji.

Kako je rekao, Malta i Island su manje zemlje, pa mogu procentualno da vakcinišu veliki broj ljudi, tako da je suštinski, samo Velika Britanija ispred Srbije.

“Posebno sam srećan kad u Knigu utisaka građani napišu da ni Nemačka ne bi ovako uspela da uradi. To pokazuje koliko je Srbija napredovala u svakom pogledu, i dobr govori o ovoj zemlji”,rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO