Vučić i Rama uputili saučešće i riječi podrške povodom tragedije u Bugarskoj

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom i predsjedniku Vlade Zoranu Zaevu, povodom teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubilo 46 osoba, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Sa nevjericom i tugom sam primio strašnu vijest o tragičnoj pogibiji putnika autobusa u Bugarskoj. Ne postoje riječi koje bi opisale bol koji dijelimo sa građanima vaše zemlje. Nijemi pred ovom tragedijom, šaljemo molitve utjehe porodicama poginulih i cijelom vašem bratskom narodu. Srbija je i sada uz vas, spremna da pruži svaku potrebnu pomoć i podršku, jer niste sami u ovoj tragediji”, navodi se u saučešću Vučića.

U svoje i u ime građana Srbije, uputio je najdublje saučešće porodicama nastradalih i narodu Sjeverne Makedonije, a povrijeđenima zaželio brz i uspješan oporavak.

Riječi podrške uputio je i premijer Albanije Edi Rama, koji je napisao kako ga je tragedija u Bugarskoj ostavila bez riječi.

“Ne postoje riječi o autobuskoj tragediji, gdje su gotovo svi putnici izgubili živote. Bol”, napisao je Rama na društvenim mrežama.

Ministrica vanjskih i evropskih poslova Albanije Olta Xhacka izrazila je saučešće porodicama žrtava i zaželjela brz oporavak povrijeđenim, te je dodala da je njena zemlja uz Sjevernu Makedoniju i njene građane u ovim trenucima.

Najmanje 46 ljudi poginulo je, nakon što se autobus sa sjevernomakedonskim registracijskim oznakama zapalio na autoputu u zapadnoj Bugarskoj rano u utorak. Među poginulima je i 12 djece.

 

Izvor: AA

Foto: AA/Arhiv

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO