Naslovna Vijesti Vučić i Korket: Evropski put Srbije nema alternativu

Vučić i Korket: Evropski put Srbije nema alternativu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući spoljnopolitičkog komiteta Senata SAD-a, senator Bob Korker usaglasili su se danas da evropska perspektiva Srbije nema alternativu.

Premijer Vučić zahvalio se na podršci SAD na evropskom putu Srbije, koji je strateški cilj njegove vlade, kao i održavanje tradicionalno prijateljskih odnosa sa Ruskom Federacijom, Kinom i drugim zemljama.

Vučić je rekao da se Srbija ne boji ekonomskih reformi i da se nada da američki senator “može da iskoristi veliki uticaj koji ima u SAD kako bi pomogao Srbiji da privuče američke investitore”.

“Najteži deo bolnih reformi,koje su naši gradjani i njihove porodice herojski podneli, već je prošao.Uspeli smo da zaustavimo probleme u našim javnim finansijama.Danas se ne suočavamo sa deficitom koji je Srbiju dovodio na ivicu bankrotstva,on je na nivou nešto iznad zemalja članica EU, a ove godine biće na nivou ispod proseka EU”, izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da je “najveći nedostatak Srbije nedostatak preduzetničkog duha”, kao i da očekuje pomoć SAD u naporima da se razvije preduzetnički duh i “rizični gen” i u srpskom društvu, po kome je američka privreda poznata i jedna od najpreduzimljivijih na svetu.

Američki senator je izjavio, nakon sastanka sa premijerom Vučićem, da “bez obzira gde ljudi žive, da li u SAD ili u Srbiji, najbitnije je da imaju dobar i plaćen posao kako bi mogli da odgajaju svoje porodice na adekvatan način”.

“Tu sam da pokažem prijateljstvo gradjanima Srbije. Pružio sam uveravanja predsedniku vaše vlade da ću učiniti sve što je u mojoj moći da skrenem pažnju američkim privrednicima da počnu da investiraju u Srbiji”, rekao je on. ;

Korker, kako kaže, veruje u napore premijera Vučića i njegovu viziju o evropskom putu Srbije, jer je to ključ za poboljšanje životnog standarda ljudi.

“Podržavamo napore za održavanje stabilnosti u regionu. Srbija je ključ stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ako je Srbija stabilna, onda je ceo region stabilan”, rekao je američki senator.

Exit mobile version