Vučić: I kinezi zainteresovani za izgradnju auto-puta preko Peštera

Srbija je pouzdan partner i na nju će Kina uvijek moći da računa, izjavio je premijer Aleksandar Vučić na otvaranju radova na Koridoru 11 od Surčina do Obrenovca.

On je rekao da most preko Save i Kolubare, dužine oko 1,7 kilometara, košta 103 miliona evra, a da ukupna izgradnja dionice košta 208 miliona eura.

“Verujem da će biti završeno u roku. Da ćemo 2019. godine imati spojen koridor 10 sa koridorom 11. Ove godine da završimo istočni i južni koridor 10”, rekao je Vučić.

Zahvalan je ljudima iz Ministarstva građevinarstva, ali i svim radnicima koji rade na ovako niskim temperaturama.

Premijer je uvjeren da će uz ovakve radove, i veća investiciona ulaganja, rast srpske privrede u godinama koje dolaze biti više od četiri odsto, što Srbiju približava evropskim standardima.

“Ukoliko ste vi ekselencijo (Li Mancang) izrazili želju da gradite prema Crnoj Gori, to je za nas skupo i teško…To jeste od vitalnog interesa za građane Srbije, ali moraćete više da nam pomognete.. da imamo lakše pregovore ubuduće”, naglasio je premijer.

Kako kaže, najskuplji je dio preko Peštera, oko stotinak kilometara, čija je vrijednost 1,6 milijardi eura.

“Mi smo pouzdan partner i na nas uvijek Kina može da računa. Tako pouzdanih prijatelja nemate puno u svetu”, rekao je Vuičić.

On je rekao da nije došao da obećava, već da građani mogu da vide da je završen put Ub -Lajkovac, uskoro će biti Lajkovac – Ljug.

“Dovodimo nove fabrike, smanjili smo nezaposlenost sa 25,9 odsto na 13 odsto. Stvari rješavamo jednu po jednu. Srbija je zemlja pobjednika i ljudi koji rade, koji donose rezultater, a ne kibicera i cinika i onih koji koji dobacuju”, poručio je premijer.

Kako je rekao, očekuje od kineskog predsjednika Si Đinpinga da dobijemo slot za Peking i onda će “samo nebo biti granica” za saradnju sa Kinom.

On je dodao da će to značiti hiljade biznismena iz Kine i desetine hiljada gostiju i posjetilaca iz te zemlje.

U tom smislu Vucić je naveo da su u Beogradu, a biće i u drugim gradovima Srbije, postavljeni i znakovi i putokaze na kineskom, ruskom, engleskom i na još nekim drugim jezicima.

(Agencije)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO