Vučić i Erdogan razgovarali o saradnji, dotakli se puta Novi Pazar – Tutin

Politika Vesti  Vučić i Erdogan razgovarali o saradnji, dotakli se puta Novi Pazar – Tutin 07/09/202207/09/202284 Views Zanačajna pažnja tokom razgovora dvojice predsednika, Turske i Srbije, Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića , posvećena je izgradnji puta Novi Pazar – Tutin. Predsednik Vučić ocenio je da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji, te da će ono što je urađeno u prethodnom periodu građani uskoro moći da vide na delu.

“Građani će uskoro moći da uživaju u 22 kilometara dugom putu Novi Pazar –Tutin’’, najavio je Vučić. Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom Vučić je rekao da zajednički postignuti rezultati najbolje pokazuju da s u odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u novijoj istoriji.

„Nekada je to bio put smrti na kojem smo izgubili mnoge divne ljude. Danas je to moderan put, koji je gotovo zavšen“, rekao je on.

Vučić se zahvalio na efikasnosti turskih izvođača i na ideji da zajednički taj put radimo.

Predsednici Srbije i Turske su saglasni da su na dobrom putu da trgovinska razmena između dve zemlje dostigne pet milijardi evra. Predsednik Turske Redžep Taim Erdogan je najavio i rekonstrukciju Bajrakli džamije.

Vučić je zahvalio Turskoj na podršci ”Otvorenom Balkanu” i na tome da se čuvaju mir i stabilnost u regionu. Preneo je da su razgovarali o situaciji u Ukrajini, pitanju sankcija protiv Rusije, kao i o svim važnim pitanjima, te o energetici.

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO