Vučić i Abar u petak predstavljaju “Beograd na vodi”

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed el Abar, predstaviće u petak u podne, u obnovljenoj zgradi Beogradske zadruge u Karađorđevoj ulici 48, master plan “Beograd na vodi”, piše sutrašnja “Politika”.

List podseća i da će ovo biti prvo otkrivanje detalja projekta, tri meseca posle premijere “Beograda na vodi” na međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu.

U petak će svečano biti otvoreno i zdanje Beogradske zadruge, rekonstruisani spomenik kulture, sagrađen 1907. godine.

U njemu će biti postavljena velika maketa “Beograda na vodi”, a građani će moći da saznaju sve detalje u vezi sa ovim projektom.

Kao najava događaja, ispred Železničke stanice postavljen je veliki reklamni pano, dužine 30 i visine 12 metara, na kojem je prikazan izgled “Beograda na vodi” i ispisan moto “Slavimo Beograd”.

Arapski partner, kompanija “Igl hils”, uložiće 3,1 milijardu dolara u transformaciju desne savske obale i na njoj podići oko dva miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora.

Početak radova najavljen je za proleće sledeće godine, a kula od 210 metara i šoping mol biće prvi objekti koji će se graditi u Savskom amfiteatru.

“Igl hils” je u obnovu zdanja Beogradske zadruge uložio oko dva miliona evra, navodi “Politika”.

Sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO