Naslovna Sandžak Vučić: Do kraja nedelje komisije će završiti procenu štete, a već sledeće...

Vučić: Do kraja nedelje komisije će završiti procenu štete, a već sledeće nedelje kreće sveobuhvatna pomoć!

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će danas biti ukinuta vanredna situacija u zemlji.

  
Vučić je rekao i da će sledeće nedelje početi raspodela sveobuhvatne pomoći za poplavljena područja u zemlji, koja će biti veća nego posle poplava 2014. godine.

  
“Do kraja nedelje komisije će završiti procenu štete, a već sledeće nedelje kreće sveobuhvatna pomoć, koja će biti proporcionalno veća, jer su štete manje nego 2014. godine i broj poplavljenih područja je manji”, rekao je Vučić u selu Veliko Polje kod Obrenovca, gde je obišao nasip Čikovac.

  
On je naveo da je u prethodne dve godine izgrađeno 29 brana na vodotokovima, dok je u prethodnih 25 godina ukupno bilo samo 19.

Vučić je obećao Obrenovčanima da “više neće imati razloga da strahuju od izlivanja reka, jer će u narednom periodu biti izgrađeno pet brana i akumulacionih jezera”.

Premijer je kazao da je tokom vanredne situacije angažovano 978 pripadnika policije i vojske, kao i da je u pripravnosti bilo još njih oko 1.700.

“Imaćete još veću sigurnost, znaćete da vaša deca mogu da dočekaju bolju budućnost u Obrenovcu”, poručio je Vučić okupljenima.

On je pokazao i kartu Srbije na kojoj su obeležena 304 objekta u koje je posle poplava 2014. godine uložen novac.

Vučić je zahvalio svima na uloženoj energiji i “ljubavi, požrtvovanosti i posvećenosti koju su pokazali prema Srbiji”.

Sednica Republičkog štaba za vanredne situacije zakazana je za 13 časova.

Exit mobile version