Vučić čestitao Kurban-bajram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u bajramskoj čestitki, svim pripadnicima islamske zajednice poželeo je dobro zdravlje, za koje se, kako kaže, svi borimo u ovim teškim vremenima.

,,Simbolika kurbanskog žrtvovanja su  praštanja, pomaganja, susretanja sa braćom i komšijama, medjusobnog približavanja, a ovo je praznik koji slavi velikodušnost, saosećanje sa onima koji nemaju, kao i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada pre. Ovaj praznik predstavlja istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda, zajedničkih predaka i nasledja, kao i podsećanje i svedočanstvo da smo svi braća i da je jedan od najvažnijih ciljeva svakog čoveka život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i milosrđa prema nevoljnima, na koje nikada ne smemo da zaboravimo,, naveo je Vučić.

On je vernicima poželeo da praznik provedu u miru i radosti, da u duhu Kurban Bajrama i uz iskrene molitve uvek dočekuju dobre vesti i svako dobro i napredak u “zajedničkoj kući, u našoj Srbiji”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO