Vrtić “Mladost” počinje sa radom u ponedeljak

Dečji vrtić “Mladost” istoimene predškolske ustanove od ponedeljka 11. maja počinje sa radom.

U vrtiće mogu da se vrate mališani koji su na celodnevnom boravku, a čiji roditelji ili staratelji rade i nemaju gde da ostave dete. Novopazarska Predškolska ustanova “Mladost” preduzela je sve mere po nalogu Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja, kako bi prostorije bile spremne i dezinfikovane.

Roditelji prilikom predaje dece moraju poštovati propisane mere distance i nositi maske i rukavice.  Oni koji žele da od 11. maja dovode dete na celodnevni boravak moraće da dostave potvrdu da poslove moraju da obavljaju u sedištu ili drugim poslovnim i organizacionim jedinicama poslodavca, sa kontaktom koji sadrži ime i prezime kao i broj telefona poslodavca. Takođe roditelji će morati da dostave i potvrdu od lekara pedijatra o zdravstvenom stanju deteta, ne stariju od 7 dana, kao i potvrdu  da je dete uredno vakcinisano. Roditelji navedene potvrde mogli su da dostave ponedeljkom, sredom i petkom od 10 do 13h,a  najkasnije do petka 8.maja. Vrtić će raditi od 6-17h, a druga smena radiće od 12-22h.

“Odlučili smo se za objekat vrtića “Mladost” zbog broja dece i zbog uslova. Ovde se nalazi centralna kuhinja i imamo petnaest učionica gde deca mogu da borave. U slučaju da se poveća broj zainteresovanih za povratak dece na celodnevni boravak mi možemo tokom vikenda da pripremimo još jedan objekat.”, objasnila je za Rtv Novi Pazar direktorka PU “Mladost” Sabina Hoćanin.

Stariji vaspitači i oni koji su i hronični bolesnici neće biti uključeni u direktan kontakt sa decom već će se baviti delom online nastave koja će se i dalje sprovoditi za decu koja su kod kuće. Mlađi vaspitači i medicinske sestre radiće direktno sa decom u samom vrtiću.

Kako bi sve bilo spremno za prijem u ponedeljak u toku su posebne mere dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije vrtića “Mladost” u kojem će boraviti mališani. Aktivnosti se sprovode u saradnji sa osnivačem, nadležnim zavodima, institutima i organizacijama akreditovanim za vršenje ovih poslova.

“Nakon dezinfekcije u toku je čišćenje objekta. Uklonili smo meke igračke koje ne mogu da se dezinfikuju, kao i sve predmete koji mogu da ugroze zdravlje dece”, objasnila je za Rtv Novi Pazar prevntivna sestra Mibera Komatina.

Vaspitači će prilikom neposrednog rada sa decom takođe nositi maske i rukavice.

Iz PU “Mladost” posebno apeluju na roditelje da decu dovode na vreme , a to je do 8h, kako bi se dezinfekcija svih prostorija izvršila pre doručka. Roditelji na Facebook stranici PU “Mladost” mogu pronaći uputstva za one koji dovode decu u vrtić u vreme trajanje pandemije COVID-19. Ovo uputstvo će dobiti i svaki roditelj koji priloži dokumentaciju za povratak deteta na celodnevni boravak od 11. maja.

(A.M.K.)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO