Vremenski uslovi ne dozvoljavaju sanaciju klizišta u selu Sitniče

 Veliko klizište koje se pojavilo u selu Sitniče nadomak Novog Pazara protekle nedelje, a kakvo, kako meštani sela Sitniče kažu, ne pamte niti se pojavljivalo u našem kraju, još uvek ne može biti sanirano zbog vremenskih uslova. Dok god kiša bude padala i zemljište se ne osuši klizište se ne sme dirati jer bi u suprotnom napravilo još veću štetu.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac  sa svojim saradnicima danas je ponovo bio u ovom selu da vidi kakvo je stanje na terenu i o ovom problemu i eventualnim rešenjima za isti, razgovarao sa meštanima. ” Ono što nam je sada činiti jeste da se naoružamo strpljenjem i čekamo da se vreme prolepša, da stanu kiše i zemljište se osuši kako bi mogli da na teren dovedemo stručne ljude sa Geološkog instituta koji će izvršiti procenu i doneti pravo rešenje i to trajno, nadamo se”, kazao je Biševac. Ono što je najbitnije, a složili su se i gradonačelnik i meštani jeste  da   da na mestu klizišta nije bilo kuća te nije bilo veće štete a samim tim ni ljudskih žrtava.

Ešref Koca, meštanin Sitniča, imao je tu nesreću da je ovo veliko klizište prošlo i zatrpalo njegovu njivu ali kaže da je najbitnije da nikom ništa nije bilo. “Njiva bila pa je nema pa će je opet biti kada se sve ovo očisti i reši problem, samo neka su svi zdravi i živi i da nije bilo veće štete”, kaže Ešref.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO