“Vrati se, Zone” – prvi kadrovi u Novom Pazaru

3728

Prvi kadrovi nastavka filma “Zona Zamfirova” – “Vrati se, Zone”, u režiji Juga Radivojevića, biće snimljeni u Novom Pazaru.

Snimanje počinje sutra u, za ovu priliku, adaptiranom prostoru novopazarskog muzeja “Ras”.

– Snimanje filma “Vrati se, Zone” je pionirski projekat u Srbiji. U njemu učestvuje osam gradova širom Srbije i više od hiljadu ljudi. Ovo je vreme kada je teško nabaviti sredstva, ali je saradnja više nas koji daju pomalo način da napravimo nešto veliko – rekao je reditelj Radivojević na konferenciji za novinare, i dodao da veruje da je “u budućnosti moguće raditi ovako uz podršku lokalnih samouprava”.

Glumačka ekipa u Novi Pazar je stigla minulog vikenda i u ponedeljak i utorak će snimati prve kadrove. Uloge Zone i Maneta ovog puta su poverene Brankici Sebastijanović i Milanu Vasiću, a pored njih su i Ljiljana Blagojević, Milan Gutović, Jelisaveta Seka Sablić, Milan Kalinić, Dragan Vujić. Premijera filma planirana je za 24. januar 2017. godine u Beogradu, ali se planira da bude prethodno prikazan u svim gradovima u kojima je sniman.

Zbog snimanja u Novom Pazaru deo centralne gradske ulice biće danas i sutra zatvoren za saobraćaj. U Novom Pazaru će priliku da učestvuju u snimanju kao statisti dobiti tridesetoro dece i dvoje starijih žitelja.

“Počastvovani smo što je naš grad izabran da bude domaćin jednoj takvoj ekipi profesionalaca. Čast nam je što će se naš grad prikazati u tom filmu. Statisti će biti iz Novog Pazara, a biće i neka sporedna uloga. Intenzivno smo se dogovarali oko mjesec dana, birali smo lokacije. Sve su to prijatelji ovog grada, i samo od takvih odnosa svi imaju korist. Oni uvijek vole da dođu u ovaj kraj”, rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić. Dodao je da je negovanje prijateljskih odnosa sa ljudima i gradovima politika Grada i Kulturnog centra, a da su ovakvi projekti rezultat saradnje. Memić navodi da će glumci i reditelji iz ovog filma imati još puno poslovnih aranžmana i projekata realizovati u ovom gradu. “Za sve naše sugrađane na velikom video-bimu prikazivaće se i samo snimanje filma iz muzeja Ras”, najavio je Memić.

Osim Pazara, “gradovi – prijatelji” filma su i Niš, Pirot, Valjevo, Surdulica, Vranje, Senta i Beograd. Kako je planirano, filmska ekipa će, nakon Novog Pazara, snimanje nastaviti sledeće nedelje u Vranju.

“Vrati se, Zone” prati zgode i nezgode kroz koje prolaze Zone i Mane da bi sačuvali svoju ljubav i brak početkom 20. veka u Srbiji. Umesto Vojina Ćetkovića i Katarine Radivojevića, uloge Maneta i Zone, iz čuvenog romana Stevana Sremca, na filmskom platnu oživeće mladi glumci.

– Sudeći po scenariju, reditelju i glumačkoj ekipi verujem da ćemo napraviti dobar film. O ovakvoj ulozi sam maštao pet godina i verujem da će ona biti prekretnica u mojoj karijeri – izjavio je Milan Vasić.

Njegova partnerka dodaje da prvi put boravi u Novom Pazaru i da ekipa sa lepom energijom počinje snimanje.

– Drago mi je i što nas je u Novom Pazaru dočekala pozitivna energija, verujem da će to biti pokazatelj uspešne saradnje i da ćemo uspešno započeti snimanje, rekla je Brankica Sebastijanović.

izvor: Danas