Naslovna Featured Istaknuto Vozači oprez: Na pojedinim deonicama sneg do pet centimetra

Vozači oprez: Na pojedinim deonicama sneg do pet centimetra

vozaci-oprez:-na-pojedinim-deonicama-sneg-do-pet-centimetra

Na auto-putu E-80, u zoni tunela „Pržojna Padina“ i „Progon“, zbog snežnih padavina je smanjeno ograničenje brzine kretanja vozila, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Vozačima se savete da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Magle ima na teritoriji opština Zaječar i Negotin, kao i na planinskom prevoju Čestobrodica, gde je vidljivost smanjena do 50 metara. Saobraćaj se odvija otežano na delovima puta gde ima magle.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Snega ima do pet centimetara na deonicama Javor – Sjenica, Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Raška – administrativna linija -Jarinje, Rbariće – Brnjak, Mionica – Divčibare – Kaona…

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Valjeva, Zaječara.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Beta

 

Podeli

Exit mobile version