Voz naleto na devojku na pruzi Kraljevo-Kragujevac

KRAGUJEVAC – Na pruzi Kraljevo – Kragujevac, između Grošnice i Kragujevca, jutros oko 8.50 sati putnički voz “Srbija Voza”, u trenutku kada su rampe bile spuštene, naleteo je na devojku koja je tom prilikom teško povređena.

Kako je saopšteno iz preduzeća “Infrastrukture železnice Srbije”, prema prvim informacijama sa terena, devojka je prelazila prugu na putnom prelazu na mestu gde to nije dozvoljeno i nije poštovala saobraćajnu signalizaciju, kada je na nju naleteo putnički voz.

Na mesto nesreće izašli su predstavnici MUP-a i Hitne pomoći, kao i Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, a ambulantna kola su odvezla devojku sa izuzetno teškim povredama.

Istragom će biti utvrđeni svi detalji te nesreće.

“Infrastruktura železnice Srbije” upozorila je i apelovala na sve učesnike u drumskom saobraćaju na poštovanje propisa i saobraćajne signalizacije na putnim prelazima, jer je to jedini način da se spreče takve nesreće.

Takođe, posebno su upozorili pešake da prugu prelaze isključivo na mestima gde je to dozvoljeno i da poštuju sve znakove upozorenja, jer se takvi slučajevi uglavnom završavaju sa najtragičnijim posledicama.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO