Volonteri raščišćavali krug Opšte bolnice

Organizacija „Volonteri 020″, udruženja „Sevap“ i „Otvorena ruka“ ujedinili su snage kako bi raščistili prostor iza starog Grudnog odeljenja. Njih tridesetosmoro nedeljno popodne proveli su u rašćišćavanju nagomilanog smeća, korova i trave u krugu novopazarske Opšte bolnice.

„Danas je u toku ekološka akcija. Inače mi smo tu svakog dana. Radimo i na stvaranju tople veze između ortopedije i  Internog odeljenja“, kazao je član organizacije „Volonteri 020“ Samed Ćosović.

Mladi volonteri ističu su da sa zadovoljstvom učestvuju u svim akcijama.

„Osetili smo potrebu da pomognemo našim sugrađanima na ovaj način. Ovaj deo je bio na žalost zapostavljen zbog cele situacije sa Kovidom. Zato smo danas ovde. Da i ekološki pomognemo našem gradu.“, kazala je mlada volonterka Ines Todorović.

I humanitarci iz udruženja „Otvorena ruka“ podržali su duh zajedništva u ovoj maloj nedeljnoj radnoj akciji.

„Pridružili smo se ovoj akciji da bi pomogli našim sugrađanima i preduzeću „Gradska čistoća“, da nas ima što više da pomognemo da i bolnica izgleda lepše“, kazala je članica „Otvorene ruke“ Majda Lakota.

O bezbednosti volontera brinuo se član udruženja „Sevap“ dr Meris Kajević, koji je u dva navrata tokom udara Korone u Novom Pazaru radio kao lekar u Covid ambulanti.

„Ja sam ovde ispred organizacije „Sevap“ da pomognem ako se ne daj Bože neko i povredi da to saniramo. Za sada sve protiče u  najboljem redu“ objasnio je Kajević za Rtv Novi Pazar.

JKP „Gradska čistoća“ ustupila je svoju mehanizaciju kako bi pomogla volonterima. Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović družio se sa volonterima tokom rašćišćavanja , a bolnica je obezbedila i logističku podršku samoj akciji.

„Ova akcija volontera pogotovo danas kada je njima slobodan dan mnogo znači. Mogli su da sede u svojim kućama i gledaju tv. Hvala im od srca!“, naglasio je načelnik tehničkih službi Opšte bolnice Dragan Komatina.

(A.M.K.)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO