Naslovna Featured Istaknuto Volonteri potpisali ugovor sa Opštom bolnicom

Volonteri potpisali ugovor sa Opštom bolnicom

volonteri-potpisali-ugovor-sa-opstom-bolnicom

Opšta bolnica u Novom Pazaru potpisala je danas ugovor sa volonterima, kako bi saradnja bila i pravno ozvaničena.

Oni su prema rečima direktora ove Zdravstvene ustanove dr Meha Mahmutovića dali nemerljiv doprinos u teškom periodu u drugom piku epidemije korona virusa.

„Videli smo u prethodnom periodu da su oni bili potrebni ovoj Bolnici, a pokazalo se i da su odgovorni i vredni“, kazao je Mahmutović.

Volonteri će biti organizovani po sektorima, na različitim poslovima. O tome je već danas bilo reči na sastanku sa rukovodstvom  Opšte bolnice i Doma zdravlja.

„Oni će biti u prepoznatljivim uniformama i neki od njigh pomagaće pacijentima i usmeravati ih, s obzirom da je naša Bolnica paviljnskog tipa i da se odeljenja nalaze u različitim zgradama. Pacijenti su obično i u pratnji medicinskih sestara, ali gledamo na sve načine da im pomognemo  u snalaženju u bolničkom krugu“, kazao je Mahmutović i naglasio da ćepored protokola i IT sektora, i u redovima medicinskog osoblja biti volontera.

Volonteri su zadovoljni, jer je sada saradnja unapređena. Kažu drago mi je što se njihov angažman ceni.

„Zadovoljni smo ovim dokumentom. Radili smo ovde sa čistim nijetom i želimo tako da nastavimo“, kazao je ispred udruženja volontera Elvis Koničanin.

Volonteri mesecima pomažu Opštu bolnicu, pre svega radnim angažovanjem.

Z. M.

Exit mobile version