Volonteri delili vodu i maske po poštama, bankama i ulicama

Volonteri Novog Pazara od početka ovog drugog talasa korona virusa koji je zahvatio ceo Sandžak vredno rade u bolnici i konstantno su na prvoj liniji fronta. Obzirom da se situacija u bolnici polako smiruje, volontri su rešili da izađu u susret i ostalim građaima, pa su tako danas delili maske i vodu ispred pošta, banaka i na ulicama.

Da je Novi Pazar human dokazalo se kroz brojne primere godinama, a solidarnost i humanost na delu najviše se ispoljila sada kada je ovaj grad zahvatio drugi talas korona virusa. Svi građani koji su bili u mogućnosti da pomognu da se virus suzbije priskočili su u pomoć na način koji su mogli. Pa se tako okupila i grupa ljudi- volontera koji su svakodnevno boravili u novopazarskoj bolnici, u crvenoj zoni i pomagali doktorima i pacijentima.

Na sreću svih nas virus se polako stavlja pod kotrolu pa su tako volonteri rešili da pomognu i građanima van bolničkog kompleksa da se zaštite od korona virusa i vrućine. Ispred svih mesta gde su bile gužve delili su vodu i maske i apelovali na građane da drže propisanu distancu.

Ovi, većinom mladi ljudi, puni su energije i želje da pomažu i svoju volju usmeravaju ka tome. U ovim teškim vremenima učiniti dobro delo nekome je zaista vredno, pa tako treba istaći da volonteri koji svoj rad obavljaju bez ikakve koristi, zahvalni su ljudima kada im upute bar osmeh i lepu reč, a toga je danas ispred dugih redova u poštama , bankama i na ulicama bilo i previše.

M. J.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO