Volkswagen Wolfsburg proizveo 44-milionito vozilo!

605

Najveća evropska fabrika automobila je zaslužna a još jednu prekretnicu u proizvodnji, uz 44 miliona proizvedenih vozila. Model koji se najviše proizvodio je Golf, sa 18 miliona primeraka. Odmah iza njega sledi Buba sa skoro dvanaest miliona jedinica koje su proizvedene do 1975. godine.

Direktor fabrike dr. Stefan Loth je naglasio: “Današnji jubilej predstavlja izuzetno dostignuće naše ekipe. Ovih 44 miliona vozila proizvedenih u našoj matičnoj fabrici nije samo veliki broj, već je ujedno i snažan i važan znak za Volkswagen u Wolfsburgu”.

Na Volkswagenovoj lokaciji u Wolfsburgu trenutno se proizvode modeli Golf, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan uključujući i električna vozila. Od početka njihove proizvodnje 2014. proizvodne hale napustilo je skoro 70.000 modela e-Golf II i Golf GTE. Time je Volkswagenova fabrika u Wolfsburgu pogon sa najvećim obimom proizvodnje električnih vozila u Grupi VW.

Jubilarni, 44-milioniti automobil iz Volkswagenove fabrike u Wolfsburgu je Golf GTE (na slici) proizveden 24. februara 2017.

Izvor: Autonet.hr