Naslovna Featured Istaknuto Vojska Srbije pruža pomoć u dezinfekciji ulica i javnih površina u Novom...

Vojska Srbije pruža pomoć u dezinfekciji ulica i javnih površina u Novom Pazaru (FOTO)

Pripadnici Vojske Srbije, kako je ranije najavljeno, danas dezinfikuju ulice Novog Pazara. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsetio je da je u Novom Pazaru ukupno 13 registrovanih obolelih od COVID19 virusa, i da je, kako je rekao, situacija teška ali pod kontrolom.
“Tri pacijenta su hospitalizovana u Kragujevcu, dok su ostalih 10 trenutno u transportu ka Kovid bolnici na beogradskom Sajmu. Na analizu je prosleđeno 26 novih uzoraka, a o rezultatima će javnost biti blagovremeno obaveštena. Vojska je tu da pruži pomoć našim javnim preduzećima u dezinfekciji ulica. Činimo sve da sprečimo širenje virusa i raspoložive resurse smo, u saradnji sa republičkim institucijama, usmerili ka tom cilju”, rekao je gradonačelnik Biševac. Pripadnici vojske pružaće pomoć Novim Pazaru dokle god je to potrebno.
“Na osnovu naređenja komandanta Kopnene vojske, generala Simovića, pripadnici 246. bataljona Atomsko hemijske biološke odbrane iz Kruševca angažovani su na biološkoj dezinfekciji ulica i javnih površina u Novom Pazaru. Sem u vašem gradu, angažovani smo u više gradova i opština Republike Srbije. Motivisani smo i obučeni da delujemo u ovakvim situacijama, da bi situacija što pre bila pod kontrolom”, kazao je komandant 246. bataljona, major Vladimir Filipović.
Exit mobile version