Vojni sindikat: Šteta što vojska nije bila ovako efikasna kada je pao helikopter

Vojni sindikat Srbije ocenio je danas da je interesantno što je Vojska Srbije (VS) već utvrdila da nema dokaza koji bi potvrdili navode krivične prijave sindikata protiv visokih oficira VS, i to u trenutku kada tužilaštvo još nije ni počelo istragu po toj prijavi. 
“Interesantno je da je tužilaštvo prijavu primilo 6. februara i nije ni otpočelo istragu a VS je istragu već naredila, sprovela i donela zaključak. Svaka čast na efikasnosti, šteta što nisu bili ovako efikasni i u aferi ‘helikopter'”, navodi se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije. 
Taj sindikat je naveo da se dokazi predaju tužilaštvu a ne strani u sporu i da je zbog toga zanimljivo da se sazna na koji način je VS došla do zaključka da sindikat nije predao dokaze. 
“Da slučajno nema mešanja u sudstvo? Ili možda uticaja na Republičko javno tužilaštvo? Ili je čisto rečeno da bi se nešto reklo? U ovakvim situacijama dokazi se ne iznose javno zbog mogućeg uticaja na svedoke. Krivična prijava je predata Republičkom javnom tužilaštvu zato što je prvooptuženi počasni gradjanin mesta koje je mesno nadležno za pokretanje istrage, te je za očekivati da bi isto uticalo na tok iste”, naveo je sindikat. 
To saopštenje je odgovor na jučerašnje saopštenje VS u kojem se navodi da je proverom utvrdjeno da nije bilo zloupotrebe službenog položaja i da sindikat nije dostavio nikakve dokaze koji bi potvrdili nezakonite aktivnosti. 
Vojni sindikat Srbije prethodno je podneo krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog toga što su zloupotrebili službeni položaj i omogućili ljudima iz kriminogene sredine da koriste strelište i municiju VS. 
Sindikat je naveo da dokazi, kao i neposredni svedoci postoje a da je stav VS i Ministarstva odbrane bio očekivan jer će pojedinci učiniti “sve da sačuvaju svoje fotelje”. 
“Neminovno je da kompletno rukovodstvo vojske mora biti smenjeno ukoliko istraga nadležnog organa utvrdi da su navodi iz krivične prijave istiniti. Setimo se afere ‘helikopter’ i na koji način je ista završena. To daje jasnu poruku na šta su sve pojedinci iz vrha vlasti spremni i kako se u Srbiji poštuju zakoni”, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO