Vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk počeo da ispituje Lalića

Foto:Tanjug BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu optuženi vođa klana Veljko Belivuk počeo je danas po podne da ispituje okrivljenog-saradnika Srđana Lalića na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Belivuka i Marka Miljkovića.

Lalić je odgovarajući na Belivukova pitanja ponovio da je Miljkovićevo mišljenje bilo bitnije u grupi od Belivukovog, što se, kako tvrdi Lalić, nastavlja i na suđenju, gde Miljković vodi odbranu umesto advokata.

Upitan šta je razlog za potpisivanje sporazuma sa tužilaštvom o svedočenju protiv optuženih, Lalić je naveo da “Kavački klan” mesecima nije uplaćivao kantinu dok su u pritvoru, što, kako je kazao, pokazuje kako ta kriminalna grupa na taj način brine o svojim pripadnicima.

Belivuk je u jednom trenutku rekao “Laliću zašto uporno pokušavaš da nas napraviš zlikovcima i zlotvorima”.

Više puta tokom kratkog ispitivanja Lalić i Belivuk su se verbalno sukobili.

Belivuk je tokom ispitivanja Lalića o blindiranim vratima i ostalim preprekama u prostoriji na stadionu FK Partizan, rekao “mene niko ne može da ubije Laliću”.

Sudija je odredredila pauzu nakon čega će Belivuk nastaviti ispitivanje Lalića.

Organizovana kriminalna grupa se potvrđenom optužnicom tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružje, otmice i silovanje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO