Voda u Brodarevu uz pomoć investitora

PRIJEPOLJE – Gorući problem vodosnabdevanja u prijepolju je nenamensko trošenje vode a naročito u letnjim mesecima zaključeno je na tribini koja je održana u prijepoljskom Domu Kulture.

filter_voda
Direktor preduzeća Vodoprojket Zoran Pantić kaže da bi se utvrdilo stanje na osnovu fakturisane vode koja je 55 litara u sekundi do merenja koja smo mi utvrdili 150 litara u sekundi na dan merenja.
” Utvrđeno je da postoji veoma veliko nenamensko trošenje vode u zalivanju povrtanjaka u prijepoljskim naseljima Ivanje, Župa, Zalug i drugim” kazao je Pantić.
On je kazao da je urađen projekat za rešenje problema vodosnabdevanja u Brodarevu ali ne postoji investitor koji će finansirati taj projekat već se radi na parcijalnim rešenjima koja ne daju dobre rezultate.
“Bordarevo ne troši puno vode, troše od 8-10 litara u sekundi, ali ono što smo mi planirali a to je rekonstrukcija Reževice za to nema novca a javio se jedan investitor iz Turske”.
Direktor JKP Lim Aziz Hadžifejzović kazao je da se i ranije pokušavalo da se spreči nenamensko trošenje vode.
“Vrlo je teško nesavesne potrošače ubediti da prerađenu vodu ne koriste za zalivanje vrtova ali mi pokušavamo na sve načine da poboljšamo svest građana” kazao je Hadžifejzović.
izvor:SINA – Sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO