Naslovna Featured Istaknuto Vlasniku restorana iz Novog Pazara preti doživotna robija zbog ubistva

Vlasniku restorana iz Novog Pazara preti doživotna robija zbog ubistva

vlasniku-restorana-iz-novog-pazara-preti-dozivotna-robija-zbog-ubistva

NOVI PAZAR – Pripremnim ročištem pred Višim sudom u Novom Pazaru počelo je sudjenje Adnanu Alibašiću (41) optuženom da je 23. januara prošle godine u restoranu “Divan”, čiji je vlasnik, ubio Nihada Hamidovića (23), objavio je danas radio Sto plus.

On se tereti da je počinio teško ubistvo i to uz bezobzirno nasilničko ponašanje za koje je zaprećena kazna zatvora od minimum deset godina do doživotne robije. Pored toga, optužnicom mu se na teret stavljaju i nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Osim njega, sudiće se i E.A. (27) i to zbog nasilničkog ponašanja i pomoći počiniocu krivičnog dela, kao i M.P. (56), S.B. (25) i H.M. (20) jer su prikrivali dokaze nakon ubistva.

Ubistvu u restoranu “Divan”, pred više od 100 gostiju, prethodilo je koškanje Alibašića sa Hamidovićem zbog toga što su se on i jedan njegov prijatelj popeli na stolice.

Prilikom izlaska iz objekta, Alibašić je sugerisao E.A. da napadne Hamidovića, što je on i učinio, udarajući ga nogama i rukama. U tom trenutku, Alibašić je izvadio pištolj “magnum 357” i drškom udario Hamidovićevog prijatelja u glavu.

Nakon toga, ispalio je jedan metak u pravcu Hamidovića, pogodivši ga u levu bočnu stranu grudi, a posle par sekundi još jedan koji je, prošavši kroz ruku B.B, pogodio u nogu S.M, ispred restorana.

Pištolj je predao S.B, naredivši mu da ga sakrije, posle čega je u pratnji jedne žene napustio lokal. Optuženi E.A. je kazao M.P. da očisti krv, a da zajedno sa H.M. baci municiju za pištolj u kantu za smeće, što su oni i uradili.

Teško ranjeni Hamidović je prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde je ubrzo preminuo, dok su B.B. i S.M. prošli sa lakšim povredama.

Obrazlažući optužnicu, zamenik višeg javnog tužioca ostao je pri svim navodima i predlozima za izvodjenje dokaza, a zajedno sa odbranom je dogovoreno da se izvrši rekonstrukcija dogadjaja u restoranu, kao i balistička i medicinska veštačenja.

Optuženi Alibašić je odbacio navode iz optužnice, priznajući jedino da je nedozvoljeno nosio pištolj.

Da nije kriv izjasnio se i E.A, dok su M.P, S.B. i H.M. priznali krivicu i izrazili spremnost da se nagode sa Višim tužilaštvom.

Sledeće ročište zakazanо је za 10. mart, a dokazi će se izvoditi i u naredna dva dana, 11. i 12. marta.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version