Naslovna Sandžak Novi Pazar Vlasnici uzurpiranih objekata sutra kod Veljovića

Vlasnici uzurpiranih objekata sutra kod Veljovića

Novi Pazar – Vlasnici objekata i zastupnici malih akcionara preduzeća “Uniprom” i “Samald Commerce” iz Novog Pazara kako nezvanično saznajemo ići će sutra u Beograd gdje će razgovarati sa direktorom policije Miloradom Veljovićem o neasistenciji novopazarske policije  u slučajevima kada Zukorlić otima njihovu imovinu.

Sastanak kod direktora Policije tražili su jer se više puta dešavalo da Zukorlić zauzme objekat a da nakon toga polilcija samo dođe na lice mjesta i tako održava stanje. Zukorlić je zauzeo više objekata  a novopazarska policija odbija da izvrši asistenciju zog “bezbednosnih procena” koje vrši novopazarska policijska uprava na čelu sa Draganom Terzićem i Jasminom Društincem.

Takvih siutacija ima mnogo ističe naš sagovornik i dodaje da će oni sutra jasno staviti do znanja Direktoru polilciej da PU Novi Pazar ne radi u skladu sa zakonom i da se stavila na stranu Muamera Zukorlića.

“Jasno ćemo reći Direktoru polilcije Miloradu Veljoviću da smo nezadovoljni kako se ponaša policija u Novom Pazaru kada je u pitanju Zukorlić kaže jedan od oštećenih radnika preduzeća Uniprom koji se nada da će “Direktor Policije naterati svog kuma načelnika PU Novi Pazar Dragana Terzića da radi po zakonu” ističe on.

Očekujemo da će policija prestati da štiti Zukorlića i da odbija da asistira u situacijama kada je on u pitanju. Ne ulazeći u razloge i priče koje kruže gradom o vezama načelnika PU Novi Pazar sa Zukorlićem i njegovim saradnicima mi smo odlučili potražimo zadnje utočište po hierarhiji ako ni to ne bude urodilo plodom tražićemo sastanak kod premijeraVučića” kaže jedan od radnika.

 

Exit mobile version