Više prvaka nego ove školske godine

prvaci djaci

Iduće školske godine na teritorijama Novog Pazara, Sjenice i Tutina biće upisano šest odeljenja prvaka više nego što ih je bilo u školskoj 2012/13, rečeno je danas radiju Sto plus u Školskoj upravi.

Upis đaka prvaka u prvi razred osnovnih škola u Srbiji počinje u ponedeljak, 1. aprila, a u školu od septembra treba da krene generacija dece rođena 2006/07. godine.

Načelnik Uprave Mensur Memić rekao je da još nije poznat tačan broj dece koja će biti upisana u prvi razred, ali da je ta cifra sigurno veća nego prošle godine.

“Za razliku od drugih regiona u Srbiji, mi možemo da se pohvalimo pozitivnim prirodnim priraštajem, pa tako svake godine beležimo porast broja đaka prvaka. Ove godine očekujemo da u Novom Pazaru upisemo tri, u Tutinu dva, a u Sjenici jedno odeljenje više nego prethodne”, rekao je Memić.

Za upis deteta u prvi razred od dokumentacije je potrebna potvrda o završenom predškolskom programu, lekarsko uverenje, izvod iz matične knjige rođenih i potvrda o prebivalištu roditelja ili staraoca.

Upis đaka u prvi razred trajaće dva meseca, ali Memić dodaje da je upis moguć i nakon isteka tog roka.

“Naš narod obaveze uvek obavlja u poslednjem trenutku. Svi oni koji iz raznih razloga ne upišu svoje dete u tom roku, mogu to uraditi i u dodatnom, od 15. do 20. avgusta”, kazao je Memić.

Na teritoriji koju pokriva Školska uprava Novog Pazara postoji 28 osnovnih škola. Prošle godine u prvi razred upisano je 2.607 đaka – 1.646 u Novom Pazaru, 599 u Tutinu i 362 u Sjenici.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO