Više poginulih u nesreći na putu Podgorica – Kolašin

vise-poginulih-nesreci-putu-podgorica-kolasin-slika-288811Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo, oko 17.00 časova desila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj, prema navodima TV Vijesti ima oko 20 poginulih.

Nesreća se, kako navode iz Uprave policije, dogodila u blizini kafane “Počinak”, kada je autobus ukrajinskih tablica sleteo sa mosta Grlo u kanjon.

Nakon prve informacije iz UP da je reč o autobusu ukrajinskih tablica, iz vrha MUP-a “Vijestima” je saopšteno da je reč o autobusu rumunskih registarskih tablica, koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo. Iz istog izvora, saopšteno je da je u autobusu bilo 46 punika.

Prema informacijama “Vijesti” autobus je izašao iz tunela i probio bankinu na početku mosta sa Ilijom strane i zaustavio se u provaliji na oko 30-40 metra od puta.

Reporterka “Vijesti” javlja da se na padini na mestu nesreće vide tela mrtvih. Spasioci su napravili kordon koji se spušta kroz šiblje odakle izvlače povređene koji su u vrlo teškom stanju. Do 18.50 sati iz provalije je izvađeno oko 30 povrijeđenih.

Nešto pre 19 časova helikopter je uspeo da se spusti u mestu Seoce. Na licu mesta su lekari iz više crnogorskih opština sa severa.

Policija je blokirala jednu traku kako bi vozila hitne pomoći mogla da dođu do mesta nesreće, a prema informacijama “Vijesti” osoblje Kliničkog centra u Podgorici je u stanju pune pripravnosti.

Dva terenska vozila sa pripadnicima ekipe SAJ-a krenuli su prema mestu nesreće gde bi trebalo da se spuste u kanjon.

Ekipa “Vijesti” je na magistralnom putu srela 4 bolnička vozila, koji su krenuli prema Podgorici, kao i neka putnička vozila koja su išla u istom pravcu, signalizirajući sa sva četiri žmigavca.

Šestoro povređenih prebačeno je u dva putnička vozila do Kliničkog centra u Podgorici. Trećim vozilom do KC je prebačen dečak.

U KC su kazali “Vijestima” da su povrijeđeni državljani Rumunije. Prema navodima svedoka koji su pružili prvu pomoć, autobus koji je prevozio putnike unesrećene je rumunskih registarskih tablica.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO