Naslovna Featured Istaknuto Više od 70 gradilišta u Novom Pazaru ove i prošle godine

Više od 70 gradilišta u Novom Pazaru ove i prošle godine

vise-od-70-gradilista-u-novom-pazaru-ove-i-prosle-godine

NOVI PAZAR – U Novom Pazaru ove godine približno isti broj investitora gradi stambene objekte kao tokom cele prošle godine, objavio je danas novopazarski radio Sto plus.

Prema podacima Gradske uprave za naplatu javnih prihoda, u koje je taj radio imao uvid, ove godine su 33 investitora za doprinose za uredjivanje gradjevinskog zemljišta platila ukupno oko 179 miliona dinara.

U gradsku kasu prošle godine slilo se oko 245 miliona dinara, koje je na ime ovih doprinosa uplatilo 39 investitora.

U Gradskoj upravi su za Radio sto plus rekli da nemaju podatke da li su doprinosi za uredjivanje gradjevinskog zemljišta plaćeni za izgradnju kuća ili višespratnica, a tabela uplata pokazuje da su iznose iznad milion dinara ove godine platila 15, a prošle 22 investitora.

Prema ranijim podacima, tokom prošle i prvih pet meseci ove godine u Novom Pazaru je izdato 19 gradjevinskih dozvola za izgradnju višespratnica, koje će ukupno imati 653 stana i 32 lokala.

Podaci pokazuju da će osam višespratnica koje će se ove godine graditi imati ukupno 214 stanova i 15 lokala, površine 107.472 metra kvadratna i ukupne predračunske vrednosti oko 1,5 milijardu dinara.

Višespratnice koje se grade od prošle godine imaju ukupno 439 stanova i 17 lokala, ukupne površine 49.466 kvadrata, predračunske vrednosti 2,1 milijardu dinara.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version