VIRUS HARA PAZAROM! Povećan broj pacijenata zbog stomačnog virusa

Novi Pazar – Proteklog vikenda Opštoj praksi Doma zdravlja najveći broj pacijenata javio se sa simptomima povraćanja i dijareje koji su glavni pokazatelji stomačnog virusa koji je trenutno aktuelan, istakla je načelnica Službe za zaštitu odraslog stanovništva Nataša Mijailović. Kako je rekla, još uvek nema pacijenata sa simptomima virusa gripa. Ona je savetovala da se u ovim hladnim danima treba obući toplo i slojevito.

Niske temperature i hladno vreme uzrok su povećanog broja pacijenata Opšte prakse u Domu Zdravlja. Prema rečima načelnice Službe za zaštitu odraslog stanovništva Nataše Mijailović proteklog vikenda javljali su se pacijenti sa vrtoglavicom, čiji uzrok može biti različit. Takođe, javljali su se hronični bolesnici kao i asmatičari, pacijenti sa anginoznim tegobama, tj. stezanjem u grudima ali i brojni drugi.

“Mogu reći da je najviše bilo pacijenata koji su se žalili na povraćanje i proliv. To je verovatno stomačni virus, koji je trenutno aktuelan, a što se tiče virusa gripa još uvek nemamo takve pacijente niti imamo potvrdu da je ovaj virus prisutan i da ima pacijenata sa takvim simptomima. Takođe su se javljali pacijenti sa neregulisanim krvnim pritiskom, bez obzira što uzimaju terapiju”, dodala je Mijailović.

Toplija garderoba, zaštita glave i ruku, pojačan unos vitamina u organizam, obavezna šetnja ali nikako u jutarnjim satima kada je hladno već kasnije, i redovno uzimanje terapije, saveti su doktorke Mijailović, ukoliko svako želi da bude zdrav i da prevaziće ove hladne dane ali i one koji dolaze.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO