Vimbldon: Đoković u polovini žreba sa Federerom

Prvi teniser sveta Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu počinje mečom protiv domaćeg igrača Džejmsa Vorda

Vord je 177. na ATP listi a najveći uspeh na Vimbldonu, ujedno i na svim gren slem turnirima bio mu je plasman u treće kolo prošle godine. Đokovića u drugom kolu čeka pobednika meča između Francuza Andree Manarina i Britanca Kajla Edmunda. U trećem bi mogao da se sastane sa Semom Kverijem, u četvrtom sa Fererom, u četvrtfinalu najbolje rangirani igrač je Miloš Raonić, a u eventualnom polufinalu rival bi mogao da mu bude sedmostruki šampion Vimbldona Rodžer Federer.

Drugi nosilac Britanac Endi Marej počinje turnir protiv zemljaka Lijama Broudija. Federer startuje protiv Argentinca Gvida Pelje, dok njegov zemljak i četvrti nosilac Sten Vavrinka igra u prvom kolu protiv 18-godišnjeg Amerikanca Tejlora Frica. Jedan od zanimljivijh okršaja u prvoj rundi biće hrvatski duel između Ive Karlovića i Borne Ćorića. Jedan od najperspektivnijih igrača današnjice, Austrijanac Dominik Tim igra u prvom kolu protiv dužnika iz Halea, Nemca Florijana Majera, a nalazi se u četvrtini žreba sa Vavrinkom.

Treći Gren slem sezone počinje u ponedeljak, a Đoković otvara Centralni teren od 14 časova okršajem sa Vordom. Sve mečeve i ostale zanimljivosti moći ćete direktno da pratite na kanalima Sport kluba.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO