Vikend u Prijepolju u znaku pčelara

Prijepolje – U Prijepolju je održana manifestacija Med je lek za dug vek. Uz poštovanje svih epidemiološkuh mera, na platou Doma kulture svoje proizvode izložilo je 20 pčelara iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Manifestaciju je otvorio prvi čovek opštine Vladimir Babić.


Manifestacija Med je lek za dug vek 15. put održana u Prijepolju,

Vaše udruženje traje 15 godina, što moram pohvaliti, uspeh je samo o sebi. Žao mi je što nemate adekvatne uslove za rad, na tome se mora raditi snažnije i bolje i organizovanije. Nije mi drago što postoj etri udriženja, ne valja se deliti, već treba svi da sarađujete i da zajedno radite na terenu. Mi ćemo dati sve od sebe da ova manifestacija traje i da vam obezbedimo što bolje i efikasnije usloveza rad. Najvažnije u ovim vremenima da sačuvamo zdravlje naših porodica i da se okupljamo i na ovakvim manifestacijama i trajemo kroz vevkove – rekao je predsednik opštine Prijepolje, Vladimir Babić.

Pčelari navode da u zadnje četri godine, nisu imali goru godinu u pčelarstvu i težeg načina poslovanja. Ova izložba potvrđuje da su pojedinci ipak uspeli da sa svojim pčelama ostvare odrđeni dobitak.

Nas pčelare ohrabruje podrška predstavnika lokalne samouprave, što nije bila praksa prethodnih godina. Do sada smo imali samo nerazumevanje značaja pčelarstva u našem kraju. Podsećam vas da je savki treći zalogaj koji čovek stavi u usta, rezultat rada pčelara i pčelarstava. Naši su planovi opsežni i dugoročni, mi razmišljamo o tome da prijepoljski med sertifikujemo, a za to nam je potrevbna pomoć šire drujštvene zajednice. Prijepoljski med je prepoznatgnjiv širom Srbije, zahvaljujući nadmorskoj visini i flori, koja je prisutna u našim krajevima. U planu nam je i izgradnja pčelarske kuće, gde bi se održavale edukacije i seminari pčelara – kazao je predsednik udruženja pčelara Buidimir Tešević.


PP Media

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO