Vikend donosi gužve na granicama, situacija se menja iz časa u čas

Drugi je vikend u julu što znači da su i gužve na granicama jer su na put krenuli domaći turisti ali i stranci koji su u tranzitu. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije na graničnim prelazma nema dužih zadržavanja osim na prelazima Gostun i Horgoš gde vozači na izlazu iz zemlje čekaju duže od pola sata.

Na graničnom prelazu Preševo tokom noći granicu je prešlo oko 12.500 putnika. Od 1 čas posle ponoći zadržavanja su oko 40 minuta.

Vođa smene graničnog prelaza Preševo Ivan Andrić kaže da su ovakve gužve uobičajene i da očekuju porast broja putnika i u narednom periodu.

“Granični prelaz Preševo je za poslednjih nedelju dana prošlo 100.000 putnka i 5.000 teretnih vozila. Prelaz poseduje i tehničke i kadrovske kapacitete da odgovori ovakvoj situaciji. Carinski i policijski službenici daju svoj maksimum kako bi putnici što brže prešli preko granice ali to ne znači da je nivo kontrole spušten na niži nivo”, ističe Andrić.

Dodaje da bi putnicima pre svega preporučio strpljenje, i da kao alternativu izaberu granični prelaz Prohor Pčinjski gde su zadržavanja manja.

Agencije

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO