Vidić: San mi je da budem menadžer Junajteda

Srpski defanzivac Nemanja Vidić nedavno je mnoge iznenadio odlukom da završi karijeru. Čovek koji je obeležio jednu eru u Mančester Junajtedu penzionisao se u dresu Intera, a u prvom intervjuu posle ove odluke najviše je pričao o vremenu provedenom u Engleskoj.

Bivši kapiten “crvenih đavola” je za BBC istakao da mu je san da jednog dana bude menadžer Mančester Junajteda, kao i da veruje da bi bio uspešan u ovom poslu.

“Povukao sam se u pravo vreme. Nisam osećao da mogu da pružim maksimum svojih mogućnosti. Smatrao sam da je bolje da ne pritisakm previše i nisam želeo da nastavim da igram i povređujem sebe”, rekao je Vidić.

Legenda Junajteda ima trenersku A i B licencu, a 2017. će početi kurs za Pro licencu.

“Mislim da mogu da budem dobar menadžer. Voleo bih da treniram u engleekoj ligi, a san mi je da predvodim Mančester Junajted. Svaki bivši igrač “đavola” će vam reći da bi voleo da obavlja ovaj posao. Trenutno sam, ipak, daleko od toga”.

Vidić je naglasio da je na “Old Trafordu” radio sa Sel Aleksom Fergusonom, “verovatno najboljim trenerom ikada”, koji je imao ogromno poverenje u fudbalere, ali je od njih mnogo i tražio.

“On je verovao i kada ja nisam. To je bila njegova snaga”.

Osvrnuo se Vidić i na aktuelnu priču o odlasku Luja Van Gala iz kluba, ali i o vremenu provedenom sa Kristijanom Ronaldom.

“Dopada mi se ideja da Rajan Gigs preuzme klupu, ali je Žoze Murinjo imao mnogo uspeha u prošlosti. Težak je to izbor. Želim da to bude neko ko poznaje klub i ko će raditi dobro za klub. Znam da bi Gigs to dobro odradio”.

“Kristijano voli da zbija šale i da se smeje. Pa i da se smeju na njegov račun. Voli da pleše i igra i sjajan je za svlačionicu. Jedan je od najvećih profesionalaca koje sam ikada video. Ima velika očekivanja i želi da postigne velika dela. Mnogi igrači su bili bolji od mene, ali nisu radili 100 odsto. Zato je Ronaldo to što jeste i on je primer kako svi fudbaleri treba da treniraju i da žive”, završio je Vidić.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO