(VIDEO) Zuković: Imamo novu Ivanu Španović

Nova Ivana Španović će tek pokazati da je spremna za velika dela
Milica Gardašević najavila je blistavu atletsku budućnost evropskim zlatom, a po povratku iz Italije došlo je i vreme za sabiranje utisaka.

Ona je u Grosetu osvojila zlato skokom od 6,46, i to na Evropskom prvenstvu do 20 godina kao 18-godišnjakinja.

– Srećan sam i zadovoljan, idealno je završila juniosku karijeru, pokazali smo da smo dobro radili, juniorska selekcija je od 2015. počela da osvaja sve više medalja. Elzan Bibić je dominirao, a sada i ona u novosadskoj disciplini skoku u dalj. Iza njih je bio težak rad, preležali su dečje bolesti. Milica može biti vodilja posle Ivane Španović – jasna je poruka Zukovića

Dominirala je od početka takmičenja i podsetila na rane dane Ivane Španović sa beogradske Univerzijade 2009. gdoine.

– Još sam pod utiskom, prezadovoljna sam. Atmosfera je bila sjajna, imala sam veliku podršku. Nadam se novim velikim rezultatima i rekordima. Ambiciozna sam i nadam se da ću doći do norme za Berlin. Sreća ima veliku ulogu ovde, pa ćemo videti – navela je Milica.

Njen trener Marko Milinkov nije oklevao, odmah je najavio visoke domete.

– Hvala na čestitkama, prezadovoljan sam jer je ovo kruna karijere. Rezultat je seniorski, a tek nas očekuju velika iskušenja. Nagovestila je da veoma brzo može postati vrhunska atletičarka. Skakaće još u avgustu dva ili tri puta, imaćemo malo jače mitinge i probaćemo da dođemo do norme za Berlin. Neka to bude kraj lepe bajke – poručio je Milinkov.

Za kraj, viđen je i šampionski selfi sa mladom nadom srpskog sporta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO