VIDEO // Zukorlić Hit na internetu zbog nedoslednosti!

Novi Pazar – Na internetu se pojavio video koji pokazuje promenu retorike Muamera Zukorlića. Naime, pre nekoliko godina, kada je bio poznat po zapaljivim izjavama, Zukorlić je napadao srpski narod, a u toku predizborne kampanje za beogradske izbore, zarad političkih poena, on svoje izjave menja, govoreći da neće napadati srpski narod kako bi se dodvorio Bošnjacima.

Pod nazivom “Ne dam šifru za srpski narod” na internetu se pojavio snimak izjave Muamera Zukorlića iz 2012.godine, koji tada, kao muftija kaže da su srpski narod kao nacija i Srbija kao država na ivici propasti, prodajući im lek, koji je kako kaže “preskup”i da ga neće dati za džabe.

“Srpski narod kao nacija i Srbija kao država su na ivici propasti, totalne propasti, ovo odgovorno tvrdim pred historijom i pred Bogom. Imam šifru, tvrdim odgovorno i za jedno i za drugo, ali ne dam je džaba, preskupa je, jaka je. Ne pričam ovo iz neke patetike”, rekao je tada Zukorlić.

Zukorlić se kasnije zarad politike odriče verske titule, odlazi u Beograd, menja naziv stranke, kandiduje se za tamošnje lokalne izbore i od tada kreće promena retorike. Nekada poznat po zapaljivim izjava, sada Zukorlić u okviru predizborne kampanje na Prvoj televizijij u emisiji “Borba za Beograd” pomirljivim tonom kaže da neće napadati Srbe kako bi se dodvorio Bošnjacima makar izgubio sve glasove u Sandžaku.

“Svoj politički program ne pravim tako da se dodvoravam narodu. Da sada oslušnem šta bi to narod želeo da čuje, ako žele da ja da ja napadam srpski narod, a ja to da činim da dobijem glasove. Ja to neću činiti, moja politika je bazirana na etičkim uverenjima i to po cenu da ne dobijem nijedan glas u Beogradu, a i da izgubim sve glasove u Sandžaku”, kaže Zukorlić uoči beogradskih izbora.

Postavlja se pitanje da li je “šifru za spas”, kako kaže, srpskom narodu dao za džabe ili je dobro naplatio.

Ova promena retorike, međutim, nije pomogla Zukorliću da dobije povrenje Beograđana. Osvojio je beznačajan broj glasova, a na ponovljenim izborima u opštini Stari grad ni jedan. On je na spisku i onih lista koje u roku od 30 dana moraju da vrate novac u budžet grada Beograda, jer je osvojio svega 0,1% glasova.VI

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO