VIDEO // STIGLA NAJSAVREMENIJA OPREMA NA BALKANU ZA DIJAGNOSTIČKI CENTAR U PAZARU!

Novi Pazar – Najsavremenija medicinska oprema stigla je u Dijagnostički centar. Trenutno se radi na montiranju aparata, a sa radom će početi sredinom maja. Pacijenti, koji se leče u novopazarskoj Opštoj bolnici uskoro će moći da besplatno da obave dijagnostiku, a prvi put će građanima biti na raspolaganju I magnetna rezonanca.
Novopazarka Saliha Dolićanin, koja se trenutno leči na Internom odeljenju kaže da je za rendgen, magnetnu rezonancu i ostale analaize morala da ide u veće medicinske centre ili da za to plaća i više od 200 evra. Srećna je što će sve preglede uskoro moći da uradi bez mnogo čekanja i besplatno u savremenom Dijagnostičkom centru, koji se nalazi u gradu u kojem živi.
“Drago mi je što ću takave preglede moći da obavljam ovde, jer samo ja morala da idem do Beograda”, rekla je Dolićanin.

Najmodernija magnetna rezonanca, skupoceni skener i rendgen, savremeni ultrazvučni aparati I novi mamograf deo su opreme, koja se trenutno montira u Dijagnostičkom centru. Direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek kaže da je ova zdravstvena institucija, jedna od retkih u zemlji, koja je u istom trenutku dobila ovako skupocene medicinske aparate.
“Građani ovog regiona dobili su magnetnu rezonancu I to jedno od najboljih sa snagom od 1,5 Tesla, koji je izuzetno jak i dobar za otkrivanje najtežih bolesti. Ovo je prvi put da građani mogu da obave takav pregled besplatno u Opštoj bolnici, koji privatno košta mnogo, a u Beogradu i Kragujevcu se čeka od 6 meseci do godinu dana. Dobili smo 64-slajsni skener, koji je jedan od najsavremenijih u Srbiji sa visokom rezolucijom za rano otkrivanje važnih bolesti. Ultrazvučni aparat je najnovije generacije. Digitalni redgen, sva operam je Philips marke. Značajan je i mamograf I ove marke postoji samo još jedan u Srbiji”, rekao je Đerlek.
Đerlek kaže da je za početak rada Dijagnostičkog centra trebalo pomoći od Vlade Republike Srbije.

“Jedan vrlo ozbiljan tim radio je na realizaciji ovog projekta. Premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, ministar Zlatibor lončar, predstavnici gradske vlasti, gradonačelnik, a i menadžment Opšte bolnice”, rekao je Đerlek.
Građani ovog regiona će najkomlikovaniju dijagnoistiku od sledećeg meseca moći da obavljaju besplatno. Kako kažu, početak rada Dijagnostičkog centra od velikog je značaja za sve pacijente.
Otvaranje Dijagnostičkog centra za pacijnete, veliki je dobitak za pacijente, koji će imati bolju zdravstvenu zaštitu. Izgradnja i opremenje ove zdravstvene ustanove deo je donacije Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, a vrednost je više od 3 miliona dolara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO