Naslovna Featured Istaknuto VIDEO // Rasim Ljajić gost premijera Crne Gore saradnja i stabilnost teme...

VIDEO // Rasim Ljajić gost premijera Crne Gore saradnja i stabilnost teme razgovora

Dobru ekonomsku saradnju Srbije i Crne Gore treba dodatno ojačati i stimulisati boljim infrastrukturnim povezivanjem dve zemlje, ocenjeno je danas na sastanku predsednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasima Ljajića.

https://youtu.be/lpqd8RnfC_Y

“Crna Gora je za nas vrlo značajno tržište, ostvarujemo robnu razmenu od preko 700 miliona evra, a cilj nam je da dostignemo razmenu iz 2008. godine kada je ona premašila jednu milijardu evra”, rekao je Ljajić, saopštio je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
“Da bi se povećala robna razmena potrebno je da poboljšamo putnu i železničku infrastrukturu”, rekao je Ljajić.
Dodao je da je ova poseta nastavak uspešne državne posete crnogorskog premijera Duška Markovića Beogradu i istakao “da je želja da se napravi čitav niz praktičnih koraka koji će tu saradnju učiniti vrlo operativnom, praktičnom i konkretnom”.
“Nadam se da smo u tome u sektoru turizma bili uspešni. Dogovorili smo i zajednički nastup na trećim tržištima, učešće na sajmovima turizma u Pekingu, Šangaju i Tokiju”, kazao je Ljajić i dodao da postoji obostarna zainteresovanost za zajedničkim nastupima na tržištima SAD i Irana.
On je rekao da je Srbija spremna da ponudi Crnoj Gori da se otvori zajedničko turističko predstavništvo u Teheranu, uz finansijsku pomoć Irana.
“Što su tržišta na kojima nastupamo dalja to postoji veća potreba za objedinjavanjem naše turističke ponude”, kazao je Ljajić.
On je naveo da postoji konkretan plan saradnje privrednih komora Srbije i Crne Gore, kao i saradnja osam turističkih agencija koje uz podršku resornih ministarstava treba da prezentuju zajedničke turističke proizvode.
Ljajić je u zvaničnoj poseti Podgorici, na poziv ministra održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavla Radulovića.

Exit mobile version