VIDEO – Prijepolje: Tomašević nastavio sednicu Skupštine, Dveri oterala policija!

Prijepolje – Skupštine opštine Prijepolja je nakon prekida nastavila rad, a predsednik Vukosav Tomašević kaže da očekuje da incidenti neće pnoviti.

Na dnevnom redu je rasprava o grbu te opštine.

Sednica je ranije danas bila prekinuta pošto su skpštinsku salu ušli članovi Dveri i nisu želeli da je napuste.

Tomašević je novinarima rekao da članovi Dveri nemaju pravo da prisustuvuju sednici, jer za to nisu podneli zahtev i da su na sednicu ušli na silu i pokušali da se jave za reč.

“Radi se o pokušaju jedne grupe građana da mimo zakona i poslovnika silom blokiraju rad skupštine. Uradio sam šta sam mogao i obratio se nadležnim organima koji treba da brinu o redu i miru i obezbede uslove da se održi sednica”, rekao je Tomašević.

Kako je kazao, policija je odradila svoj deo posla i stekli su se uslovi da počne skupština.

Predsednik opštinskog odbora Dveri Borko Puškić osporio je legitimitet parlamentarne komisije tvrdeći da je njen mandat istekeo pre godinu i po dana te da nema pravo da predlaže bilo kakva rešenja.

Kako je kazao, članovi te komisije nisu našli za shodno da produže mandat, a prema njegovom mišljenju poneli su se nedemokratski jer nisu konsultovali sve potrebne činioce za mišljenje u vezi grba.

Sve je kako tvrdi, “rađeno pod velom tajnosti” .

“Izražavamo sumnju da je to jedno iznuđeno i politizovano pitanje”, rekao je Puškić.

Inače, na sinoć održanoj javnoj raspravi u Prijepolju, o novom grbu i Danu opštine, niko od prisutnih predstavnika Srba i Bošnjaka nije podržao predloženo rešenje.

Predlog da se 7. jula obeležavan Dan opštine nije bio sporan, ali je najviše neslaganja izazvalo predloženo rešenje grba na kojem nije bilo lika Belog anđela.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO