VIDEO // Održana komemoracija u OŠ Bratstvo tragično preminulom dečaku

441

Novi Pazar – U Osnovnoj školi ‘’Bratstvo’’ održana je komemorativna sednica nakon tragične smrti petnaestogodišnjeg dečaka Dejana Kovačevića. Oproštajni govor održala je razredna odeljenja osmog razreda u kojem je Dejan pohađao nastavu Tanja Isailović. Ona je rekla da deca ne umiru i da će to odeljenje i dalje imati 25 učenika.

”Deki je bio drugačiji. I njegova borba je bila posebna. On je u ovoj školi pobeđivao bolest, opakog neprijatelja koji je zarobio njegovo krhko telo. Deki je ovde slavio život. Radovao se drugarima I drugaricama, koji su ga nesebično voleli. Osmehivao se učiteljici i poštovao nastavnike. Voleo je sve nas, a mi njega još više. Ovede je bio njegov zemaljski raj! Ovde su njegove oči sijale. Ovde je svima darivao tu beskrajnu ljubav koju je imao u sebi”, rekla je Dejanova razredna, Tanja Isailović. U ime celog kolektiva saučešće roditeljima uputio je direktor OŠ ”Bratstvo” Dejan Kulundžić.

Od petnaestogodišnjeg Dejana Kovačevića danas su se oprostili njegovi drugari, nastavno osoblje, roditelji, rodbina, prijatelji ali i predstavnici Gradske uprave Novog Pazara. Nakon komemoracije obavljena je i sahrana, a škola danas ne radi.