VIDEO // Ljajić o izgradnji puta Pazar – Tutin: Izgradnja ovog puta je dug prema poginulom Šemsudinu Kučeviću

Novi Pazar – Tutin – U Vladi Srbije danas je potpisan ugovor za rekonstrukciju državnog puta Novi Pazar – Tutin sa turskom kompanijom “Tasyapi” čime započinje realizacija projekta vrijednog 24 miliona eura, što je bio životni san i projekat tragično stradalog predjsednika tutinske opštine Šemsudina Šemka Kučevića.

Nakon sastanka sa tehničkom delegacijom iz Ministarstva za transport, pomorstvo i komunikacije i Direkcije za kopnene puteve Republike Turske, koja je novembra 2016. godine boravila u Srbiji i Sandžaku, rahmetli Šemsudin Kučević, koji se tokom svoje političke karijere neprestano borio za realizaciju ovog projekta, nije krio svoj optimizam i nadu da će izgradnja puteva Novi Pazar – Tutin i Tutin – Sjenica biti realizovana.

“Subjekti na ovom projektu su upoznati sa značajem ove dvije dionice. Veoma je značajno da pupčanu vrpcu Novog Pazara sa Tutinom izgradimo, kao i kičmu Pešterske visorvani od Tutina do Sjenice. Na ovaj način bismo zaokružili sve ekonomske pretpostavke i Tutinu predstoji ekonomski razvoj”, izjavio je tada Kučević.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO