VIDEO: Komentator Sport kluba Turke nazvao “Odvratnima”


Nogometaši Hrvatske i Turske sinoć su odigrali jedan od derbija prvog kola europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.
Meč na zagrebačkom Maksimiru je okončan bez pobjednika – rezultat je glasio 1:1, a oba gola su postignuta u prvom poluvremenu. Ovaj ishod više je odgovarao gostima čiji je selektor Fatih Terim u hrvatsku prijestolnicu došao sa podmlađenim sastavom i bez prve dvije zvijezde tima, bez Arde Turana i Semiha Senturka.
Domaći su poveli pred kraj prvog poluvremena. Novi kapiten „Vatrenih“ Luka Modrić je oboren u šesnaestercu Turske, sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator najstrože kazne bio je Ivan Rakitić u 44. minuti.
Kada se očekivalo da će ovo biti konačan rezultat prvog poluvremena, gosti su stigli do poravnanja. U trećoj minuti nadoknade Emre Calhanoglu je žestoko šutirao, lopta je okrznula Ivana Perišića i prevarila hrvatskog golmana za, kako se na kraju ispostavilo, konačnih 1:1.
Prazni Maksimir
Meč je na Maksimiru igran pred praznim tribinama zbog kazne koju je izrekla UEFA, a da to ne bude najružniji dio utakmice i cijelog prvog kola kvalifikacija pobrinuo se komentator prvog kanala Sportkluba.
Igrao se 87. minut i, po nepisanom pravilu koje preziru svi navijači, gosti su „krali vrijeme“ kako bi osigurali osvajanje boda na teškom terenu, a pri padu jednog turskog nogometaša, komentator Sportkluba na srpskom jeziku kazao je:
„Gube loptu Turci još jednom, ali ovo je sada već pomalo neprijatno, Turci samo leže po terenu… Odvratna reprezentacija.“
Ove riječi izazvale su reakcije i osude u regiji
Komentiranje utakmice uživo dozvoljava određenu širinu i slobodu u radu, mnogi koji se bave ovim pozivom su poznati upravo po svojim šalama ili simpatičnim poređenjima. No, u granicama pristojnosti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO