VIDEO // Delegacija Novog Pazara na obilježavanju Dana Sarajeva

Delegacija Grada Novog Pazara prisustvovala je događajima i dala doprinos svečanostima obilježavanja Dana Sarajeva, koji je ujedno i dan oslobođenja Sarajeva od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu. Ovo je jedna od brojnih posjeta kojom se uspostavlju dobri odnosi i sradanja dva bratska grada.  

Zajedno sa državnicima i zvaničnicima Sarajeva i Bosne i Hercegovine delegacija iz Novog Pazara položila je cvijeće na mezar prvog predsjednika Republike Bosne i Hrecegovine, Alije Izetbegovića, zatim ubijenoj djeci grada Sarajeva u periodu od 92. do 95. godine, a u okviru protokola obilježavanja delegacija je obišla i “Tunel spasa”.
Tokom svečanosti više puta je poslata poruka kojom se osuđuje fašistička ideologija zarad bolje budućnosti svih naroda na Balkanu, a posebno mladih. Predstavnici delegacije iz Novog Pazara izrazili su nadu da će se ovim još više učvrstiti saradnja dva bratska grada, koja imaju istog osnivača.
Šesti april najznačajniji je datum u historiji Sarajeva. To je dan kada je Sarajevo oslobođeno od fašističke okupacije tokom Drugog svjetskog rata, ali i dan koji simbolizuje početak opsade Sarajeva u proteklom ratu u BiH. Kako je najvljeno grad Novi Pazar će upititi I poziv predstavnicima grada Sarajeva da uzvrate posjetu i prisustvuju obilježavanju grada Novog Pazara, 20. aprila. 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO