Naslovna Tehnologija VERTU TI: Smartphone od 10.000 $ !!! (video)

VERTU TI: Smartphone od 10.000 $ !!! (video)

vertu-ti

Vertu Ti nema najbolji hardver i radi na starijoj verziji Androida, ali ima kućište od titana i košta više od 10 hiljada dolara.

Vertu Ti je luksuzni pametni telefon na kojem je najveća pažnja posvećena spoljašnosti i izgledu pa tako ovaj model radi na starijoj verziji Androida, ima mali ekran i dobar hardver, ali je zato napravljen od titana (u ovoj kompaniji kažu da je kućište pet puta jače u odnosu na konkurentske modele), a ekran od safirnog kristala te njegova cijena iznosi oko 10.700 dolara.

Za tu cijenu dobije se pametni telefon koji radi na dvojezgrenom 1,7GHz Snapdragon S4 procesoru, ima 1GB RAM-a, 64GB memorije za čuvanje  podataka, podršku za NFC, zadnju 8MP kameru s kojom se mogu snimati 1080p videozapisi te prednju 1,3MP kameru.

Ekran je premali za današnje standarde te njegova dijagonala iznosi 3.7 inča uz rezoluciju od 480×800 piksela. Iako bi za telefon s tako velikom cijenom očekivali još naprednije hardverske opcije, Vertu Ti nema niti podršku za 4G LTE mreže, a radi na Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich, starijoj verziji ovog mobilnog operativnog sistema.

Na Yahoou kažu da je Vertu do sada prodao oko 326 hiljada telefona širom svijeta.

 

Exit mobile version