Naslovna Sandžak Novi Pazar VELIKO POJAČANJE PLAVIH ZA PROLEĆNI POHOD NA EVROPU! Zadnji vezni fudbaler sa...

VELIKO POJAČANJE PLAVIH ZA PROLEĆNI POHOD NA EVROPU! Zadnji vezni fudbaler sa 18 nastupa u evropskim takmičenjima novi fudbaler Novog Pazara

veliko-pojacanje-plavih-za-prolecni-pohod-na-evropu!-zadnji-vezni-fudbaler-sa-18-nastupa-u-evropskim-takmicenjima-novi-fudbaler-novog-pazara

Samir Radovac (26) novi je fudbaler FK Novi Pazar. Ovaj iskusni fudbaler ima 172 nastupa u Premier ligama i 18 u evropskim takmičenjima. Radovac je karijeru započeo u omladinskom pogonu FK Sarajevo.

Za Sarajevo je odigrao 122 utakmice, postao kapiten i zabeležio 5 golova i 15 asistencija, a kratko je nastupao i za grčki klub PAS Giannina. Član Fudbalskog kluba Velež Mostar postao je u januaru 2020. godine za koji je odigrao 76 utakmica i dodao 9 golova i 7 asistencija.

Osim zapaženih igara u crvenom dresu, ostat će upisano da je bio član generacije koja je ostvarila dugo očekivani plasman u evropska takmičenja, te povrh svega generacije koja je uspešno krunisala pohod na titulu osvajača Kupa Bosne i Hercegovine i to kao kapiten tima.

Klub je brzo reagovao i očekuje se da Radovac u potpunosti zameni Stefana Lončara.

indeksonline.rs

Exit mobile version