Veliki planovi za teškaše: Hasanović i Veletić koračaju ka vrhu teške kategorije

Novopazarski bokser Sanel Hasanović rekao je da je zadovoljan godinom na izmaku, kao i da tokom 2023. želi da se bori za neku od titula u teškoj kategoriji.

Sarađujući sa bokserskom kućom Kuč boksing promoušn (Kuč boxing promotion), 23-godišnji Hasanović ove godine je dobio sva tri profi meča, pa je na ukupnom skoru od šest pobeda, uz nerešen ishod.

“Uz mog promotera Almina Kuča i trenere, trudim se da dođem do najvišeg nivoa. Bilo bi lepo da posle Muamera Hukića još neko sa ovih prostora bude veliki šampion. Ipak, idem stepenicu po stepenicu. Znam da ništa ne može preko noći. Cilj je neko mesto u top 10 ili čak top pet svetskih teškaša, kao i prestižne titule”, rekao je Hasanović.

Četiri godine stariji Dušan Veletić, koji je tek potpisao četvorogodišji ugovor o saradnji sa promoterskom kućom Almina Kuča, početkom 2022. izgubio je borbu za jednu od WBC titula. On kao profesionalac ima pet trijumfa, nerešeno i poraz.

“Bio sam bolestan. Imao sam taj kiks, ali i protivnika kakvog nije imao niko sa ovih prostora. Ipak, radio sam jake sparinge i podigao kvalitet. Biću mnogo aktivniji naredne godine. Želim sve pobede i meč za evropski tron. Mislim da imam kvalitet za to. Sam sam stigao među 100 najboljih na svetu, uz Almina mogu i među 50”, kazao je Veletić.

Po specijalizovan portalu Boksrek (Boxrec), Veletić je prvi, a Hasanović drugi među teškašima u Srbiji.

“Veletić je jedan od najboljih teškaša na Balkanu. Sa Hasanovićem, čini tandem koji će za godinu ili dva da napada evropski vrh. U saradnji sa Nenadom Borovčaninom, na reviji u Dubaiju 24. decembra, Veletić bi trebalo da debituje za moju promotersku kuću. Za obojicu su planirana po tri do četiri meča naredne godine, a na njenom kraju mogli bi da dobiju šansu da se bore ne neku od značajnijih titula”, najavio je promoter Almin Kuč.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO