Naslovna Featured Istaknuto Veliki broj gostiju na iftaru SDP-a u Priboju

Veliki broj gostiju na iftaru SDP-a u Priboju

Sandžačka demokratska partija u opštini Priboj organizovala je iftar za sve sugrađane. Zajednički Iftar, kom je prisustvovalo šesto postača,  bio je prilika da prisutni razgovaraju, učvrste međusobne veze i da se još bolje upoznaju.  Iftar je okupio članove Sandžačke demokratske partije , simpatizere SDP-a, saradnike, funkcionere i predstavnike različitih partija, predstavnike različitih firmi, zatim delegaciju iz Novog Pazara, a skup je posjetio i ministar u Vladi Republike Srbije, Rasim Ljajić.

” Ovaj iftar je znak za građane opštine Priboj da smo jedinstveni i solidarni. Bila nam je želja da napravimo jedan ovakav veliki iftar i uspjeli smo u tome. Ovdje su bili ljudi iz različitih patija i različitih mišljenja i drago mi je da smo prezentovali jedinstvo“,  kaže član Opštinskog vijeća i potpredsjednik SDP-a u Priboju, Miralem Dugalić.

” Ramazan i iftar predstavljaju jedno međusobno druženje, nije to samo jelo i piće. Bilo je naroda iz čitave okoline, ne samo iz grada.  Kada sam vidjela narod koji se odazvao meni su krenule suze”, kaže jedna od gošći iz Priboja, Emsa Beganović.

Ovo nije jedini ovakav skup koji je u mjesecu ramazanu organizovala Sandžačka demokratska partija.  Slika velikog iftara iz Novog Pazara, koji je prije par dana održan na atletskom stadionu, obišla je svijet.

Exit mobile version